-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:12301 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

اگر بيوضو به لفظ الله كه روي جلد كتابهاي درسيمان نوشته شده است، دست بزنيم اشكال دارد يا نه؟ همچنين افتادن كتابهاي درسي از دستمان، با توجه به اين كه مسائلي دربارة نماز در آن نوشته شده چه حكمي دارد؟

در صورتي كه نام خدا به هر زباني بر جلد كتاب شما نوشته شده باشد، اگر كتاب شما جلد ندارد، براي دست زدن به همان قسمتي كه آن نام مقدس نوشته شده، بايد وضو داشته باشيد، ولي اگر كتاب شما داراي جلد باشد ـ هر چند به صورت چسباندن چسب بر روي جلد ـ به گونهاي كه دست شما به طور مستقيم به آن نام مقدس نخورد، خوردن دست بيوضو بر آن ايراد ندارد; هم چنين دست زدن به قسمتهاي ديگر جلد ـ و ياهر جاي كتاب ـ كه اسم جلاله (الله) در آن قسمت نيست نيز، بدون وضو اشكالي ندارد. هم چنين دست زدن بدون وضو به نام پيامبر6 و امامان معصوم: و حضرت زهرا3 اگر باعث هتك و بياحترامي باشد حرام است وگرنه بنابه نظر بعضي از علما احتياط واجب است كه انسان وضو داشته باشد.

اما اگر نام خدا به صورت آرم جمهوري اسلامي در جايي نوشته شده با شد، بعضي از علما در اين باره فرمودهاند: بنابراحتياط نبايد بيوضو به آن دست زد.

اما اگر افتادن كتابي كه در آن مطالب ديني يا نامهاي مقدس نوشته شده است، سهوي و بياختيار باشد، مانعي ندارد، ولي اگر عمدي باشد و به گونهاي هم باشد كه اهانت محسوب شود، جايز نيست.(توضيح المسائل مراجع، گردآورنده: سيد محمد حسن بني هاشمي خميني، ج 1، ص 198 ـ 199، نشر دفتر انتشارات اسلامي وابسته به جامعه مدرسين حوزه علميه قم.)

شايسته است انسان بين كتابهاي ديني و كتابهاي ديگر فرق بگذارد، به گونهاي كه آنها را نيندازد، بر روي آن ننشيند، چيزي روي آن نگذارد و... هم چنين لازم است شما براي دانستن احكام شرعي، به رسالة توضيح المسائل مرجع تقليد خود مراجعه كنيد و پرسشهاي قرآني خود را از ما بپرسيد.

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.